Besvär Ben & Fötter

Värk i ben och fötter är vanliga och kan upplevas på många olika sätt. Värken kan kännas både vid vila och vid ansträngning. Värk och smärta i ben och fötter påverkar vardagslivet för tusentals svenskar. Problem med leder är vanliga liksom hälsporre, smärta i hälsenan eller i främre foten. Ont i knäna är en annan vanlig åkomma. Om en eller flera nerver i ryggen blivit retade kan det också orsaka en strålande smärta i benen.

Knäsmärta

Knäsmärtor är vanliga både till vardags och inom idrott. Vanligen beror de på överbelastning, av något slag, eller trauma (olycka) mot knät som förorsakat knäskada. I den äldre delen av populationen är artros en vanlig orsak till besvär i knät. Dock är artros och knäsmärta inte alltid korrelerade med varandra, dvs man kan ha artros i leden utan smärta och vice versa.

Fotsmärta

Fotsmärta är vanligt och något som många upplever under livet. Det kan handla om värk, stelhet, ömhet eller svullnad. I de flesta fall beror dina smärtor i foten på någon typ av överbelastning. Fotisättning, skor och vilket underlag du ofta går/springer på är sådant som kan påverka dina fötters mående. Eller att dina fötter behöver tränas upp efter en stukning. 

Hälsporre

 Under foten sitter en bred och tjock sena som är ett viktigt stöd. Du kan få ont i senfästet under hälen om du överbelastar senan när du går eller springer. Ibland bildas en påbyggnad av benet på undersidan av hälen. Den ser ut som en sporre på röntgen, och kallas därför hälsporre.  Besvären beror ofta på att du har gått eller sprungit för mycket i skor som inte varit anpassade för det. De brukar gå över med tiden, men det kan ta lång tid. De flesta är bra efter ett år. Många får bra hjälp av stötvågsbehandling, tejpning, hemövningar. 

Hälsena

Hälsenesmärta, även tidigare kallat hälseneinflammation förekommer vanligen bland idrottare och aktiva motionärer och det kan finnas en rad olika orsaker till uppkomsten av smärtan. Skador på hälsenan kan indelas i överbelastningsskador och akuta skador.Hälsenebesvär blir oftast bättre med rätt anpassad rehab. Även stötvågsbehandling, laserbehandling, byte av skor kan hjälpa till i behandlingen. 


Skicka bokningsförfrågan

Du kan alltid ringa eller mejla till receptionen för hjälp:
Tel: 08 - 7255480
info@arenamotion.se