Vad har du för besvär?

Ibland kan det vara svårt att veta vilken behandling du behöver. Nedan har vi listat  vanliga besvärsområden som vi arbetar med dagligen. Vi kommer hjälpa dig hitta den behandlingen som passar dig!

Huvud, Nacke & Axel besvär

De allra flesta får någon gång ont i huvudet, nacken eller axlarna. I bästa fall är värken/smärtan endast temporär och försvinner helt av sig självt, men det händer dock att den är ihållande och behöver bli undersökt samt behandlad för att bli av med.

Besvär Rygg, Säte & Bål

Ryggsmärta eller ryggont är mycket vanligt. Värken sitter oftast i nedre delen av ryggen (ländryggen)och kan ibland stråla ut mot sätet eller i ett ben. Smärtan är sällan symtom på någon allvarligare sjukdom. För det mesta går värken över av sig själv men ibland kan du behöva någon form av behandling.

Besvär Ben & Fötter

Värk och smärta i ben och fötter påverkar vardagslivet för tusentals svenskar. Problem med leder är vanliga liksom hälsporre, smärta i hälsenan eller i främre foten. Ont i knäna är en annan vanlig åkomma. Om en eller flera nerver i ryggen blivit retade kan det också orsaka en strålande smärta i benen.

Kvinnors hälsa

Kvinnohälsa - det finns flera symtom, besvär och sjukdomar som endast eller främst drabbar kvinnor. Här kan du läsa om några av dessa besvär. Om du också bokar ett besök hos någon av våra terapeuter kommer du att få med dig värdefulla tips och råd.

Idrottsskador 

En idrottsskada skiljer sig inte från "vanliga" skador mer än att de oftast inträffar  i samband med idrottsutövning och därmed behöver en uppstrukturerad och inriktad rehab som är kopplat till den idrott utövaren ska tillbaka till, och helst av allt komma tillbaka till samma nivå men också i bättre form än när skadan inträffade. Många idrottare behöver även se över sina ev tidigare rehabiliterade skador, och hålla igång med träning i förebyggande syfte så nya skador inte uppstår.

Mental ohälsa & stressrelaterade symptom

Utmattningssyndrom innebär att du har flera olika kroppsliga och psykiska besvär som beror på långvarig stress eller andra svåra påfrestningar. Utmattning drabbar såväl män som kvinnor men kvinnor är överrepresenterade i patientgruppen. Genom att motivera och ge stöd till fysisk aktivitet bidrar sjukgymnastik och naprapati till läkning vid psykisk ohälsa i samband med stress.