Besvär med Huvud, Nacke & Axlar

De allra flesta får någon gång ont i huvudet, nacken eller axlarna. I bästa fall är värken/smärtan endast temporär och försvinner helt av sig självt, men det händer dock att den är ihållande och behöver bli undersökt samt behandlad för att bli av med. Stelhet, störd nattsömn, eller funktionsnedsättning är vanligt förekommande. Kroppen är skapt för att vi ska kunna röra på oss, så stillasittande är en vanlig anledning till värk i nacke/axlar. Även långvarig stress och trötta muskler kan vara bidragande faktorer till smärta. 

Huvudvärk

Huvudvärk är oftast helt ofarligt och brukar ha en eller fler olika bakomliggande orsaker till besvären. De vanligaste är: Spänningshuvudvärk, Migrän, Dysfunktion från nacken, Käken, Sviter från hjärnskakning, Stress.
Vanliga symtom är molande värk, trötthet, koncentrationssvårgheter, yrsel, och ökad känslighet för både ljus och ljud.

Ont i Nacken

Har du ont i nacken? Nacken är känslig för statiska positioner och kan lätt bli stel. På unga personer beror oftast nacksmärta på hållningen, dvs att huvudet faller fram, kallas för "gamnacke". Huvudet väger mer än man tror och det uppstår stora krafter som nackens små muskler ska orka hålla emot. Om du är äldre, kan smärtan komma från ett naturligt åldrande slitage. Trauman som kan ge whiplashskador är vanligt. Diskbråck förekommer. I nacken finns även känsliga nerver som kan "klämmas" och ge symtom ner i armen, hand och kanske fingrar.

Ont i Axeln

Axeln är den mest rörliga leden i hela kroppen och ställer höga krav på stabilitet och styrka. Den är känslig för överbelastning där många upprepande rörelser kan lätt ge en svullnad i leden (inflammation).
Våra fysioterapeuter hjälper dig att ställa diagnos och upprätta en individuell behandlingsplan för din onda axel.
Många som har ont i axeln upplever smärta och obehag relaterat till arbete och vardagssysslor, men även vanligt förekommande bland idrotter där olika kast (handboll, diskus, spjut mm) är vanligt samt simning.

Smärtor i Armen

 Smärta som strålar ut i armen kan orsakas av muskelsmärta i nacke eller skuldra, trånga förhållanden runt blodkärl och nerver i axeln eller skuldran, påverkan på nerver i nacken eller längre ut i armen. Det är viktigt att utesluta att besvären inte kommer från nacken. Det är annars mycket vanligt med muskulära orsaker. Med rätt behandling så kan smärtan minskas snabbt. 


Skicka bokningsförfrågan

Du kan alltid ringa eller mejla till receptionen för hjälp:
Tel: 08 - 7255480
info@arenamotion.se